Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

Σελίδα 4

Πάλι τα ζώα την πληρώνουν

Ο εφιάλτης της Πανδημίας


Κατά τους ειδικούς, κάθε είκοσι με σαράντα ή πενήντα χρόνια, μια πανδημία πλήττει την ανθρωπότητα. Οι προβλέψεις των επιστημόνων για την πιθανότητα εκδήλωσης πανδημίας από την γρίπη των πτηνών είναι εφιαλτικές.

Το 1918-19 η ισπανική γρίπη προκάλεσε τον θάνατο 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Όπως αναφέρεται στο περιοδικό «NATURA», από ομάδα ερευνητών του Καναδά, τόσο η ισπανική γρίπη, όσο και το θανατηφόρο Η5ΝΙ (ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ) πυροδοτούν ακριβώς την ίδια αντίδραση. Επιστήμονες, λοιπόν, από τις Η.Π.Α. και τον Καναδά, κατάφεραν να ανασυνθέσουν από γενετικό υλικό τον θανατηφόρο ιό του 1918 και να μολύνουν μ’ αυτό εργαστηριακούς πιθήκους. Το στέλεχος του ιού, προκάλεσε θανατηφόρο χημική αντίδραση στους πιθήκους, στερώντας τους τελικά την ζωή.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα έχουν θανατωθεί περισσότερα από 150 εκατομμύρια πτηνά για προληπτικούς λόγους, (όλοι θα θυμάστε τις φρικιαστικές σκηνές των πουλερικών που βάναυσα τσουβαλιαζόντουσαν και πετιόντουσαν ζωντανά στη φωτιά και στους κλιβάνους).

Επίσης έχουν διαπιστωθεί, περί τις 150 περιπτώσεις μόλυνσης ανθρώπων από τον Η5ΝΙ και περίπου 90 θάνατοι. Ενενήντα άνθρωποι είχαν την ατυχία να αρρωστήσουν από τη νόσο και να πεθάνουν. 150 εκατομμύρια πτηνά, δεν είχαν την ατυχία να αρρωστήσουν, αλλά θυσιάστηκαν για την σωτηρία των ανθρώπων, για τον ίδιο ακριβώς λόγο θυσιάζονται και οι πίθηκοι των εργαστηρίων από τους πιο απάνθρωπους θύτες που θα καταγράψει η ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο Maikl Osterlhon επιδημιολόγος από τις Η.Π.Α. μας λέει ότι οι πανδημίες πέφτουν πάνω στους ανθρώπους κατά καιρούς σαν τυφώνες. Περιμένει σίγουρα μια πανδημία, αλλά δεν ξέρει το πότε, φοβάται δε ότι δεν θα προλάβουν να παρασκευασθούν οι απαραίτητες ποσότητες σε εμβόλια και αντιικά φάρμακα και συνιστά στους ανθρώπους, όταν ενσκήψει η επιδημία να προμηθευτούν τρόφιμα, φάρμακα και χλωρίνη για το νερό τους και να κλειστούν στα σπίτια τους μέχρι να περά-

σει ο όλεθρος, περίπου τέσσερις με πέντε εβδομάδες…….



Χωρίς ζωοφιλικά σχόλια

Η Γιόκο Ονο και Βρετανός περφόρμερ γευμάτισαν με κεφτεδάκια σκύλου, περιχυμένα με αρκετή σάλτσα μήλου, της ράτσας Κόργκι που αγαπά η βασίλισσα Ελισάβετ, στην διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής, για να διαμαρτυρηθούν για την κακομεταχείριση αλεπούς από τον πρίγκηπα Φίλιππο κατά την διάρκεια κυνηγιού……..


Ποιος είναι το κτήνος;

Πάνω από 1,7 εκατομμύρια τόνοι καρχαροπτερυγίων πωλούνται παγκοσμίως κάθε χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι οι άνθρωποι σκοτώνουν το χρόνο 73 εκατομμύρια καρχαρίες, τους περισσότερους δε, τους ψαρεύουν, τους κόβουν τα πτερύγια και τους ξαναρίχνουν πίσω στην θάλασσα, καταδικάζοντάς τους έτσι σ’ ένα αργό, βασανιστικό θάνατο.

Τα ανθρώπινα θύματα του καρχαρία κατ’ έτος, παγκοσμίως, δεν ξεπερνούν τα 40. Κατά τ’ άλλα ο καρχαρίας είναι το κτήνος….Και στο κάτω-κάτω δεν έρχεται ο καρχαρίας στο σαλόνι μας….


ΠΑΡΙΣΙ 1978

Αρθρο 4


α) Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο - ΓΗ, ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΕΡΑ - και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους.


β) Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς την διακήρυξη των δικαιωμάτων αυτού.



ΑΝΙΜΑ

«ΑΝΙΜΑ» ο Σύλλογος προστα-σίας και περίθαλψης άγριας ζωής.

Ιδρύθηκε το 2005 από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία στην προστασία της φύσης και την περίθαλψη της άγριας πανίδας.

Τηλ. 210 95.10.075 – 6972664675

Fax 210 95.10.075


ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 500 ΠΟΥΛΙΩΝ

Η πιο μεγάλη απελευθέρωση άγριων πουλιών από τον Σύλλογο «ΑΝΙΜΑ» έγινε την περασμένη Κυριακή σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και το Δασαρχείο Πειραιά. Συμμετείχε σε επιχείρηση στο παζάρι του Σχιστού, όπου «παραδοσιακά» κάθε Κυριακή ανθεί το παράνομο εμπόριο ωδικών και άλλων αγριόπουλων. Εκτός από το παράνομο της σύλληψης, κατοχής και πώλησης ειδών άγριας πανίδας, στο συγκεκριμένο μέρος επικρατούν απίστευτα άθλιες συνθήκες για όλα τα ζώα που πωλούνται, άγρια ή κατοικίδια.

Η επιχείρηση ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Στελέχη του Συλλόγου ανέβηκαν με τζιπ της Θηροφυλακής από το βουνό του Περάματος ώστε να μη δώσουν την ευκαιρία στους παράνομους πωλητές να τους αντιληφθούν και:

1. Απελευθέρωσαν περισσότερα από 500 πουλιά από τα παρακάτω είδη: Καρδερίνες, Φανέτα, Φλώρους, Σταρίθρες, Κοτσύφια, Σταυρομύτες.

2. Μετέφεραν στο Σταθμό Α΄ Βοηθειών προς περίθαλψη περισσότερα από 50 πουλάκια (Φανέτα, Καρδερίνες, Φλώρους, Γαλαζοπαπαδίτσες, Βουνοπαπαδίτσες καθώς και 6 μωρά Τσομπανάκους).

3. Κατάσχεσαν δεκάδες καπατσέδες, δίχτυα, ξόβεργες, καθώς και εκα-τοντάδες παράνομες κασέτες και cd με φωνές πουλιών.

Η επιχείρηση θα επαναληφθεί και ελπίζει Ο Σύλλογος «ΑΝΙΜΑ», σε συνδυασμό με μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, να συμβάλει στην αντιμετώπιση μιας παράνομης δραστηριότητας που συνεχίζει να ανθεί δεκαετίες τώρα, χωρίς να έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα από τη μεριά της πολιτείας για την πάταξή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: