Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

Σελίδα 12

Συνέχεια των κινητοποιήσεων

Για ελεύθερες παραλίες

5 Ιουνίου 2007

Αφού δεν ακούνε…..

θα πάμε πιο κοντά


Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ !


Ζητάμε:


Να λυθούν οι συμβάσεις του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά με τις επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν παράνομα σημαντικά τμήματα της παραλίας μας, μεταξύ των οποίων και η οργανωμένη πλαζ και οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο Δήμο.

Η μαρίνα που φιλοξένησε τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της Ολυμπιάδας του 2004 με τις εγκαταστάσεις της να παραμείνει δημόσια και ναυταθλητική, να μην χτιστεί τίποτα επιπλέον από την ήδη υπάρχουσα δόμηση, το υπόλοιπο τμήμα του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοϊας μετά τη μαρίνα να απόδοθεί στο Δήμο και να καθαιρεθεί η περίφραξή του.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού που είναι υπεύθυνος για τις παράνομες συμβάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με τους επιχειρηματίες υπεκφεύγει με αόριστες τοποθετήσεις.

Ο Υπουργός Πολιτισμού που είναι αρμόδιος για το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοϊας δεν έχει πει τίποτα.

Αν η Κυβέρνηση περιμένει να δει πόσο μπορούμε να αντέξουμε, τους απαντάμε ότι μας έχουν υποτιμήσει.

Συνεχίζουμε!


Την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τα δίκαια αιτήματά μας τα εκθέτουμε και στον Πρωθυπουργό, στον οποίο ήδη απευθυνθήκαμε με επιστολή μας.

Εκείνη την ημέρα η ΤΕΔΚΝΑ κήρυξε δίωρο κλείσιμο των Δήμων σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα μας και οργανώνει εκδήλωση για το περιβάλλον στο Σύνταγμα.

Ο Δήμος Ελληνικού θα κλείσει όλη την ημέρα και θα κατέβει οργανωμένα στο Σύνταγμα, ξεκινώντας από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός στις 18.30.

Ξεκινάμε όλοι μαζί.


Δήμος Ελληνικού




Οι ωκεανοί του κόσμου στο

Παλαιό Φάληρο


Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι σύντομα η Αθήνα θ’ αποκτήσει το μεγαλύτερο ενυδρείο και ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.

«Υδρόσφαιρα» θα είναι το όνομά του και θα εκτείνεται σε 6.500 τ.μ. και θα διαθέτει 100 δεξαμενές με 4 εκατομμύρια λίτρα νερού. Τρεις φορές μεγαλύτερες από του «θαλασσόκοσμου» ενυδρείου της Κρήτης.

Αλλος ένας υδάτινος γυάλινος κόσμος ιδρύεται στη χώρα μας για να φυλακίσει πλάσματα, που αντί να αφεθούν ελεύθερα να ζήσουν στους ωκεανούς του κόσμου, θα εγκλωβισθούν για πάντα στο Παλαιό Φάληρο.


ΓΙΑΤΙ;;;






MARKS & SPENCER


O Στιούαρτ Ρόουζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βρετανικής αυτής αλυσίδας καταστημάτων ηγείται του εγχειρήματος να γίνουν τα Μ & S ο πιο «πράσινος» εμπορικός οργανισμός της Βρετανίας και ο πρώτος που θα επιτύχει μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2012.

Προς το παρόν όμως, τα περιστέρια καρφώνονται στα καρφιά που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή των καταστημάτων Marks & Spencer Γλυφάδας, για να μη ρυπαίνεται ο χώρος….


ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΟ

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Ανενδοιάστως και ασυστόλως παράνομα τσίρκο με πρώτο και καλύτερο το «MUNDIAL», περιδιαβαίνουν άνετα την χώρα μας δίνοντας παραστάσεις με πρωτοφανή «ετσιθελισμό», χωρίς οι επίσημοι φορείς να τολμούν να επέμβουν.

Μόνο οι οργανώσεις που έχουν στοχο να βάλουν τέλος στα μαρτύρια των ζώων του τσίρκο ενεργοποιούνται και βάλουν πανελλαδικώς, με όποιους τρόπους μπορούν, τα τσίρκο που επισκέπτονται την περιοχή τους.

Πιστεύουμε ότι μόνο με την θέσπιση νόμου που να απαγορεύει τα τσίρκο με ζώα στην χώρα μας, θα λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Το GAWF, μάλιστα, έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο.

Πολλοί βουλευτές τάσσονται υπέρ αυτής της απαγορεύσεως, τους ο-ποίους και ευχαριστούμε.

Απευθύνουμε θερμή παράκληση στους γονείς να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στις παραστάσεις των τσίρκο με ζώα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα συμβάλλουν και αυτοί μαζί μας ώστε να δοθεί ένα τέλος στα μαρτύρια αυτών των ζώων.


Η αιχμαλωσία και η θεαματοποίηση της ζωής προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Εξ άλλου ο πολιτισμός κάποιου φαίνεται από την συμπεριφορά του

στα ζώα.

Τα ζώα ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον



Αρχισυντάκτις :

Ρόζα Μηνακούλη
Πρόεδρος ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.

Υπεύθυνη Υλης & Σελιδοποίησης:
Φυλλίτσα Αναπνιώτου – Αθηναϊς
Τηλ. 693 8226956


2 σχόλια:

Γιαγκουλας.Φ. είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ - ΤΙ ΝΑ ΦΑΕΙ - ΤΙ ΝΑ ΠΙΕΙ - Ο ΛΥΚΟΣ - Η ΑΡΚΟΥΔΑ - Η ΒΙΔΡΑ - Η ΑΓΡΙΟΓΑΤΑ - ΤΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ - ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ....ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ....ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ....ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ-ΠΙΕΡΙΑ-ΤΙΤΑΡΟ..........ΒΟΟΟΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!

Γιαγκουλας.Φ. είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ - ΤΙ ΝΑ ΦΑΕΙ - ΤΙ ΝΑ ΠΙΕΙ - Ο ΛΥΚΟΣ - Η ΑΡΚΟΥΔΑ - Η ΒΙΔΡΑ - Η ΑΓΡΙΟΓΑΤΑ - ΤΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ - ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ....ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ....ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ....ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ-ΠΙΕΡΙΑ-ΤΙΤΑΡΟ..........ΒΟΟΟΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!